28 Nisan 2012 Cumartesi

İhtiyaçları Yaratabilmek: Organizasyonunuzda İnovasyonu ve Yenilikçiliği Sistematik Hale Getirebilmek


Günümüz pazarlama dünyasında ihtiyaçları görebilmek yeterli olmamakta. Artık girişimciler ve pazarlamacılar ihtiyaçları yaratmaktadırlar. Tüketicilerin o ürünlere dair başta bir ihtiyacı olmasa da kullanılan pazarlama metodlarıyla ile ihtiyaç yaratılmakta.

Teknolojk imkanların artması ve internet kullanımının her geçen gün artmasıyla birlikte fikir bolluğunda olan bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla artık başarı, bu kodar çok fikir ve çözümün olduğu bu ortamda bu fırsatlar denizinden akıllıca faydalanmaktan geçiyor. Yeni bir ürünü ilk piyasaya süren olmaktansa, o ürünü en fazla kar getirici pazar potansiyelini ortaya çıkaracak hale getirebilmek önem kazanmakta. Bu Pazar potansiyelinin ortaya çıkması o ürünün yada fikrin asıl anlamının sezilmesi demektir. Bu da ancak şirketlerin sistematik olarak çalışmalarıyla olur.

Firmaların sistematik olarak inovatif fikirler oluşturup geliştirebilmesi yaratılacak olan atmosferle ilgilidir. Bu ortamların huzurlu ve rahat olmaları gerekmektedir. Yaratıcı fikirler stres altındayken değil tam tersine rahat ve eğlenceli ortamlarda oluşur.


Ülkemizde Arge merkezi olan şirketlere baktığımızda ise bunun tam tersi ortamlar bulunmakta. Genellikle kaos, insanların üzerinde olması gerekenden daha fazla iş yükü ve insiyatif kullandırmama problemleri bulunmakta. Dolayısıyla bu ortamlardan maalesef gerçekten yaratıcı ve kar getirici proje ve ürünler çıkmamakta.

Yeni ve çığır açıcı fikirler geliştirebilmek için çalışılan ortam çok önemlidir. Ortamın ve şirketin çalışanlara inanılmaz deneyimler sunmalıdır. Bu deneyimler ve çalışılan eğlenceli ortamlarla birlikte çalışanlar yeni teknolojiler ortaya çıkarabilecek fikirler bulacaklardır.

Sonuç olarak inovatif fikirlerin ortaya çıkarılabileceği ortamları yaratabilmek önemli bir kazanç kaynağıdır. Şirketler ihtiyaçları ancak bu tarz yaratıcı fikirlerin geliştirilebileceği ortamlarda yaratabilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder